Dessa taveltrender är värda att följa

Det har sen länge varit väldigt populärt bland bostadsägare och boende i alla olika åldrar att inreda bostaden med tavlor av olika slag. Det kan handla om allt från handmålade tavlor med olika motiv till färgglada posters, personliga porträtt och annan väggkonst med olika ramar. Däremot är det ett faktum att de bara under de senaste åren har blivit väldigt trendigt att inreda hem med tavlor, inte minst när det kommer till att skapa en tavelvägg. Utöver detta finns det även ett flertal andra trender inom tavelvärlden som kan vara värda att hålla koll på för att själv skapa en trendvänlig men samtidigt personlig och hemtrevlig bostad!

Trender inom tavelvärlden – detta gäller nu

När det kommer till att inreda med tavlor finns det rätt många fördelar man kan dra nytta av. En av dem är att tavlor och annan väggkonst erbjuder dig att skapa en helhet i såväl rummet som i hemmet överlag, och det helt enligt din egen personliga stil och den design du föredrar.

Det finns så mycket man kan göra med tavlor, såväl små som stora saker som gör skillnad. Nedan delar vi med oss av de trender som råder inom tavelvärlden, så att du kan få lite inspiration och idéer kring hur du kan inreda med tavlor i ditt hem på ett stilsäkert men personligt sätt!

Tavelväggen

Som tidigare nämnt är tavelväggen framförallt en sådan trend inom tavelvärlden som har kommit tillbaka, och det med stor kraft. För att tavelväggen ska bli så bra som möjligt kan det dock vara viktigt att tänka på vissa saker, så som att sätta upp tavlorna utifrån rummets möbler, att tänka enhetligt, samt att blanda olika typer av tavlor och storlekar(med en röd tråd).

Linjekonst

Något som framförallt är väldigt trendigt i år är att inreda bostaden på ett minimalistiskt, sparsmakat sätt där vi låter färre detaljer stå i fokus. För att detta inte ska kännas allt för kalt är det för denna trend viktigt att välja inredningsdetaljer, så som tavlor och konst som lyfter fram vår personlighet. Framförallt linjekonst, det vill säga till exempel abstrakta tavlor som avbildar människokroppen med ett par streck till, är i stor fokus just nu.

Lek med olika ramar

Fördelen med att ha olika tavlor, foton, posters och andra konstverk hemma är att du på flera olika sätt kan anpassa hur du väljer att framhäva tavlorna. Genom att byta plats på dem, genom att placera dem tillsammans med andra tavlor eller genom att byta ram kan du få en helt annan känsla. Detta gäller då för samtliga tavlor – mixa och matcha för en ny stil.

Idag har du möjligheten att hur smidigt och enkelt som helst beställa hem såväl tavlor, foton och posters som olika ramar till hemmet. Du kan hitta allt från lite större ramar 70×100 till lite mindre modeller, samt ramar där du kan sätta in flera bilder i samma. När det kommer till att inreda med tavlor är det bara fantasin som sätter stopp!